index

15 reisgidsen en landkaarten Ghana

Reisgids Ghana

Reisgids Ghana  Peter Meyer Verlag
Ghana Peter Meyer Verlag (Duits) € 25.50

Zeer gedegen gids over Ghana of zoals ze zelf zegen: "fur Reisenden mit Wissensdurst und Entdeckersdurst". Met een schat aan informatie over natuur, mensen en cultuur en praktische reisinformatie over accomodaties. Duitstalig.

Pressestimmen

»Der mit Abstand beste Afrika-Reiseführer überhaupt.« (Studie Deutsche UNESCO-Kommission)

»Sonst möchte ich nochmals die hervorragende Ausführlichkeit Ihres Reiseführers erwähnen. Wir hatten das Buch immer in Griffweite und konnten uns auch manche Reisestunde lang genüsslich auf das nächste Ziel vorbereiten. Bei der Ankunft hatten wir jeweils das Gefühl, die Gegend schon zu kennen. Den Taxifahrern konnte man jedenfalls damit Eindruck machen (und den Preis auf das normale Niveau senken).« (Alfred Ko.)

Kurzbeschreibung

Ghana ist der Geheimtipp für Afrika-Anfänger. Das westafrikanische Land, das seit Jahrzehnten eine stabile Demokratie ist, ist leicht zu bereisen und öffnet sich seinen Gästen mit Herzlichkeit. Der bereits in 11. Auflage erschienene Reiseführer ist der Klassiker für Ghana schlechthin. Wieder gründlich überarbeitet und um 64 Seiten erweitert (!), trägt das Buch dem raschen Wandel im Land Rechnung.

Der Autor ist Ghanaer und kennt sich in seinem Land aus wie kein anderer. Mit nachsichtigem Humor berichtet er von seinen Landsleuten, den kleinen Eigentümlichkeiten ihres Lebens sowie den Naturschönheiten Ghanas. Warum schnipsen die Ghanaer zur Begrüßung mit den Fingern? Was bedeuten die Adinkras? Wie isst man Fufu? Zu tausenderlei Fragen zu dem symathischen Entwicklungsland hat er mindestens ebenso viele Antworten. Ob Trommelreise, Rundtour mit der Gruppe oder individuell mit Bus und Tro-Tro, mit den detaillierten Informationen zum Aus-, Unter- und Weiterkommen, zu Orten und Routen wird jeder seinen Weg finden. Ausflüge, Naturparks, Strände, Feste, Essen und Trinken mit diesem Buch ist man für Ghana gut gerüstet. [meer info/bestellen]

Reisgids Ghana - reis en cultuurgids Ervaar Ghana  Coolywooly
Ghana - reis en cultuurgids Ervaar Ghana Coolywooly € 21.50

De reis- en cultuurgids Ervaar Ghana vertelt hoe het werkt in Ghana (Afrika). ‘Ervaar Ghana’ wil het land en de Ghanese cultuur voor de lezer tot leven brengen en uitleggen door culturele achtergrondinformatie, reisverhalen, tips en sfeervolle kleurenfoto’s. Daarnaast wijst deze reisgids de weg naar bijzondere, vaak kleinschalige, bestemmingen die het verdienen door de reiziger gevonden te worden. Dit boek is voor iedereen die naar Ghana reist, én thuisblijvers!

14 Thematische hoofdstukken over cultuur
39 Eerlijke bestemmingen
Prachtige kleurenfoto’s
100 Praktische tips
39 Eerlijke bestemmingen
Nederlandstalig
Handzaam en stevig gebonden

Dit boek is als een reisgenoot. Waarmee je voorpret hebt en plannen maakt. Een vraagbaak onderweg en een geheugen vol gemeenschappelijke herinneringen. Ervaar Ghana! Waar doe je dat? Wat betekent alles wat je ziet en opvalt?

Ghana ligt in West-Afrika en is bij uitstek geschikt voor een eerste kennismaking met het intrigerende continent Afrika: vrolijk, veilig en veelzijdig. Ook voor mensen die al eerder naar een Afrikaanse bestemming afreisden, kunnen in Ghana hun hart ophalen. Ook voor hen is deze reisgids over Ghana een inspirerend boek.

Ervaar Ghana wijst je de weg in Ghana, maar niet door middel van snel verouderde adressen of plattegronden. Het is een duurzame reisgids. Het boek is geordend naar thema. In elk hoofdstuk staat een bepaald onderwerp centraal, met sfeerbeelden, (culturele) achtergrondinformatie en praktische tips. De bestemmingen in dit boek zijn geselecteerd op hun gehalte ‘eerlijk toerisme’. De top-10 van Ghana zit erbij. Van elke bestemming is een korte omschrijving opgenomen, foto’s, een opsomming van de belangrijkste activiteiten en vervolgens de praktische zaken: hoe past het in je reisplanning? Kun je er slapen? Eten? Hoe kom je er? In aparte kaders staan tips met een korte toelichting. Sommige zijn reistips. Wat is leuk om te doen? Andere zijn gedragsregels. Die tips willen helpen je als een gast te gedragen.

Ervaar Ghana is gemaakt met medewerking van vele experts in en over Ghana, zoals de antropologen Hester Bos en Marleen de Witte en gerenommeerde auteurs als Heerko Dijksterhuis en Mirjam Vossen. Uiteraard komen ook Ghanezen zelf aan het woord. In het boek is ruimte voor toeristisch genieten én aandacht voor duurzaamheid- en ontwikkelingsvraagstukken in een juiste balans.

Afrikakenner en schrijver Ton van der Lee, omschreef het als volgt: “Ervaar Ghana is geschreven met veel kennis en liefde voor Afrika. Een reisgids die je het gevoel geeft dat je echt in Ghana bent. Je voelt, ruikt en proeft het land. Een aanrader voor iedereen die Ghana van binnenuit wil leren kennen.”

Bij deze reis- en cultuurgids hoort een website: www.ghana-verkeersbureau.nl. Daar zijn previews en updates voor iedereen toegankelijk.
De uitvoering van Ervaar Ghana is hoogwaardig. Er is gekozen voor een handzaam formaat (12x17 cm) met een stevige, dubbele omslag. Op de uitklapflappen staat onder andere een overzichtelijke kaart met de 39 aanbevolen bestemmingen. Veel aandacht is besteed aan het selecteren van sprekende foto’s en een papiersoort waarop deze foto’s mooi uitkomen (FSC-keurmerk).

Ervaar Ghana behoort tot de steeds kleinere wordende groep van reisgidsen die vanuit een Nederlands/Vlaamstalig perspectief zijn geschreven en is dus géén vertaling van een Engelstalige reisgids. [meer info/bestellen]

Reisgids Ghana Culture smart  Kuperard
Ghana Culture smart Kuperard (Engels) € 9.95

De Cultuur Bewust!-gids geeft toeristen en zakenlieden belangrijke informatie met betrekking tot de cultuur van alledag in het land van bestemming. Anders dan in de gebruikelijke reisgidsen wordt de lezer in deze reeks bijgespijkerd op het gebied van omgangsvormen, normen en waarden, hoe zich te gedragen en wat verwacht mag worden op zakelijk en sociaal gebied. Het zijn beknopte zakformaatgidsen met interessante wetenswaardigheden over het dagelijks leven. Een must voor iedereen die naar het buitenland gaat voor vakantie, studie of werk.

Culture Smart! provides essential information on attitudes, beliefs and behavior in different countries, ensuring that you arrive at your destination aware of basic manners, common courtesies, and sensitive issues. These concise guides tell you what to expect, how to behave, and how to establish a rapport with your hosts. This inside knowledge will enable you to steer clear of embarrassing gaffes and mistakes, feel confident in unfamiliar situations, and develop trust, friendships, and successful business relationships.

Culture Smart! offers illuminating insights into the culture and society of a particular country. It will help you to turn your visit-whether on business or for pleasure-into a memorable and enriching experience. Contents include:

* customs, values, and traditions

* historical, religious, and political background

* life at home

* leisure, social, and cultural life

* eating and drinking

* dos, don'ts, and taboos

* business practices

* communication, spoken and unspoken

"Culture Smart has come to the rescue of hapless travellers." Sunday Times Travel

"... the perfect introduction to the weird, wonderful and downright odd quirks and customs of various countries." Global Travel

"...full of fascinating-as well as common-sense-tips to help you avoid embarrassing faux pas." Observer

"...as useful as they are entertaining." Easyjet Magazine

"...offer glimpses into the psyche of a faraway world." New York Times [meer info/bestellen]

Reisgids Landenreeks Ghana  K.I.T. Publishers
Landenreeks Ghana K.I.T. Publishers € 19.50

Jaren van politieke stabiliteit en economische groei werpen in het Ghana van nu hun vruchten af. Het land gaat volledig op de schop. De files in Accra worden aangepakt en overal in het land wordt in de verouderde infrastructuur geïnvesteerd. De verwaarloosde spoorwegen komen weer tot leven en de chaos van particuliere busjes wordt aangepakt. Ondertussen laten de Ghanezen hun humeur niet bederven door de vele werkzaamheden. “Morgen wordt alles beter!” is het motto van de altijd optimistische Ghanees.

De voornaamste bedreiging van Ghana’s stabiliteit is de groeiende kloof tussen arm en rijk. Gevaarlijk is dat deze tegenstelling steeds duidelijker langs etnisch/religieuze lijnen loopt: tussen de Ashanti en andere welvarende verwante groepen in het overwegend christelijke zuiden en de etnisch verdeelde, traditioneler ingestelde stammen op de savanne in het islamitische noorden.

Auteur

Heerko Dijksterhuis (1953) studeerde ontwikkelingsplanologie en liep stage bij de Universiteit van Cape Coast in Ghana. Daarna werkte hij in Nederland voor ontwikkelingsorganisaties als de NIO-vereniging, Max Havelaar en Novib. In 1998 vestigde hij zich in Ghana als correspondent voor de West-Afrikaanse regio, en als consulent voor lokale ontwikkelingsorganisaties. [meer info/bestellen]

Reisgids - Cultuurgids Ghana

Reisgids - Cultuurgids Te gast in Ghana  Informatie Verre Reizen
Te gast in Ghana Informatie Verre Reizen € 8.95

Samengesteld door en voor reizigers: verhalen van mensen die er gewoond of gereisd hebben. Literatuurlijst, praktische tips, vooral veel achtergrond- en cultuur informatie.

Sinds de onafhankelijkheid van Ghana in 1957 heeft het traditioneel leiderschap, gebaseerd op afstamming, plaatsgemaakt voor gekozen politici. Toch vormen de traditionele chiefs nog steeds het boegbeeld van Ghana. Het is hun taak de gemeenschap te ontwikkelen en te waken over de cultuur. Bij een bezoek aan een dorp dien je je als bezoeker eerst bij de chief te melden en hem toestemming te vragen om het dorp te mogen bekijken. Een andere opvallende factor in het Ghanese leven is religie. Op vrijwel elke straathoek vind je een kerk of hoor je een straatprediker het geloof verkondigen. Ook talloze winkels, restaurants en bussen zijn opgesteld met teksten die verwijzen naar God of Allah. Wat Ghana ook bijzonder maakt, is de aanwezigheid van een groot aantal community based toerismeprojecten. Daar ben je als bezoeker te gast bij een lokale gemeenschap en krijg je een inkijkje in het alledaagse leven. Een unieke gelegenheid om de hartelijkheid en humor van Ghanezen aan den lijve te ervaren. [meer info/bestellen]

Reisgids / Travelguide Ghana

Reisgids Ghana  Bradt Guide
Ghana Bradt Guide (Engels) € 25.50

Er bestaat geen Lonely Planet van Ghana. Daarom vermelden wij de enige goede gids van Ghana, die van Bradt Guides. Voor Afrikaanse landen net zo goed, zo niet beter dan de Planet. Beduidend soberder uitgevoerd, maar ook met veel informatie voor backpackers en met veel kaartmateriaal. Een aanrader!

Friendly, safe and inexpensive, Ghana is an ideal destination for first-time visitors to Africa. It is rich in little-visited national parks, forest reserves, cultural sites and scenic waterfalls and blessed with bleached white beaches and the lush rainforest of the Atlantic coastline. Updated throughout, this revised guide includes authoritative history and wildlife sections, accommodation and restaurant recommendations and a wealth of background and practical information. Written by Africa expert Philip Briggs, it provides unrivalled detail and knowledge of this little-visited nation. This sixth edition is the first time the book has been updated by the original author since the 3rd edition. Philip has more than 20 years experience writing travel guides to Africa, and has overhauled the content to reflect broader changes in the Ghana travel scene over the past six years or so. This has resulted in a new look guide, with better maps, revised structure, along with the usual routine updating of all locations covered. [meer info/bestellen]

Reisverhaal Ghana

Reisverhaal Ghana... een reis op het ritme van de drums  Ada Rosman
Ghana... een reis op het ritme van de drums Ada Rosman € 16.50

Samen met haar echtgenoot reist de auteur door Ghana. Een land met historische banden met Nederland. Eeuwen geleden zijn miljoenen Afrikanen als slaven verscheept, via één van de vele Hollandse slavenforten aan de kust, naar onder andere Amerika en Suriname. Cape Coast en Elmina zijn dé plekken waar deze forten goed te bezoeken zijn. Op het Hollandse kerkhof in Elmina zijn nog steeds de namen te lezen op de graven van de Hollanders die hun verblijf in de tropen niet hebben overleefd. Na een bezoek aan deze forten ging het richting het Kakum Park waar werd gewandeld over de toppen van de bomen. Grote touwbruggen zweven veertig meter boven de grond en geven de reiziger een unieke kijk op dit tropische regenwoud. Via Kumasi, het hart van het Ashanti rijk, werd een bezoek gebracht aan Hand in Hand (PCC) in Nkoranza. Een bijzonder project in Ghana waar kinderen met een verstandelijke beperking liefdevol worden verzorgd. In Boabeng-Fiema werden de heilige apen bezocht en met verbazing op het apenkerkhof rondgelopen. In het Mole Park werd genoten van de olifanten én het zwembad. De oude moddermoskee van Larabanga werd bewonderd en met de bus ging de reis verder naar het Noorden. Naar Tamale, Bolgatanga om te eindigen in Sirigu. Een dorpje bekend om zijn fraaie muurdecoraties en stoere vrouwen die voor hun eigen inkomen zorgen. Menig uurtje werd doorgebracht in trotro’s, wachtend op de juiste busverbinding en kijkend naar een wereld waar de dingen vaak zo anders verlopen dan in Nederland én soms weer zo herkenbaar zijn. [meer info/bestellen]

Reisverhaal Het Weerzien - Afrika expeditie Nederland - Ghana  Boekscout
Het Weerzien - Afrika expeditie Nederland - Ghana Boekscout € 19.95

Kleurrijk Afrika geïllustreerd in nieuw reisverslag ‘Het Weerzien’

Met de titel ‘Het Weerzien’ is een humoristisch en avontuurlijk reisverslag in boekvorm uitgebracht door Anneloes Dekker uit het Brabantse Megen. Het boek geeft een kleurrijke impressie van haar reis door Afrika. Met o.a. een niet 4-wheel drive aangedreven auto rijdt zij vanuit Oss richting Ghana. Ze doorkruist een oud mijnenveld en bereikt de Sahara die een onuitwisbare indruk op haar maakt. De netto opbrengst van ‘Het Weerzien’ komt ten goede aan War Child. Anneloes: “Afrika heeft mij zóveel gegeven, daarvoor geef ik graag iets terug!”. Sinds eind oktober 2010 is het reisverslag verkrijgbaar via alle erkende boekhandels.

‘Het Weerzien’ is geschreven om de onvergetelijke reiservaringen met anderen te delen. Voorop staat de waardering voor de primitieve gemeenschappen en het respect voor de bijzondere levenswijze.
Het boek illustreert het adembenemende Saharalandschap en haar inwoners. Zij zijn puur en vormen een eenheid. Zij zijn kwetsbaar maar ook sterk. Ze zijn samen en alleen; verbonden door de eenvoud. Het boek bevat veel bijzondere momenten; een lokale gids die voor de auto uitloopt, knielt, voelt, ruikt en vervolgens kort mediteert. Zich daarna omdraait en naar rechts wijst: “die kant moeten we op, daar moeten we heen!”

Het reizen met de auto door Afrika geeft Anneloes een enorm gevoel van vrijheid. Dit komt mede door het zelfstandig door de zandduinen sturen en het kunnen stoppen op plaatsen die het bewonderen waard zijn. De auto brengt haar naar afgelegen plaatsen waar ze van kinds af aan een bezoek aan wilde brengen. Maar waar ze ter plaatse het sterke gevoel krijgt er niet thuis te horen. Het boek beschrijft op een pakkende wijze de continue strijd tussen haar Westerse afkomst, haar gevoel en de Afrikaanse realiteit.

De route gaat in grote lijnen vanuit Oss via Spanje naar Marrakech (Marokko), Westelijke Sahara, Nouadhibou (Mauritanië), Dakar (Senegal), Banjul (Gambia), Labé (Guineé), Bamako (Mali), Ouagadougou (Burkina Faso) en Ghana.

Anneloes hoopt met haar boek anderen te inspireren. Een nuchtere kijk op de wereld, relativeringsvermogen en een kritische blik op haarzelf, dat is wat Afrika haar heeft gegeven en daarvoor geeft ze graag iets terug! Haar eigen volledige verkoopmarge van 10% komt ten goede aan War Child. [meer info/bestellen]

Reisverhaal Mosesvogels Ghana  Jan Boonstra
Mosesvogels Ghana Jan Boonstra € 21.50

Amper een paar uur in Ghana vraagt Jan Boonstra zich af wat het zoveelste Afrikaanse land dat hij bezoekt zo 'typisch Afrika' maakt. Zijn het de vrouwen met de kinderen op de rug en de bagage op het hoofd? De Bijbelse kreten op de gevels in het zuiden misschien? De oude moskeeën in het noorden?

Op deze rondreis komen veel kleurrijke Ghanezen voorbij. Hartelijk en spontaan treedt Boonstra makkelijk met hen in contact. Om een mooi souvenir te kopen, voor een taxiritje naar een bezienswaardigheid, of soms gewoon om hen beter te leren kennen.

In de hectische grote steden is niet iedereen ervan gediend om gefotografeerd te worden. In de eenvoudige dorpen hebben chiefs het nog voor het zeggen, voorziet de waarzegger de toekomst en sleept de apotheekhoudende medicijnman zijn kruiden in een plastic zak met zich mee.

In Mosesvogels is er naast het vrolijke, het vreemde, en alle kleuren ook plaats voor het zwarte hoofdstuk uit de geschiedenis van dit volk én uit onze vaderlandse geschiedenis: de indringende bezoeken aan de slavenforten aan de kust.

Naarmate hun reis vordert, ontdekken de schrijver en zijn vrouw steeds meer geheimen van Ghana. [meer info/bestellen]

Reisverhaal - reisverslag Ghana

Reisverhaal - reisverslag Dansend gras in de Savanne
Dansend gras in de Savanne € 17.50

Wie zich aan een fietstocht van Nederland naar Ghana waagt kan problemen verwachten met de watervoorziening. In Frankrijk valt er veel te veel, in West-Afrika is er veel te weinig, zodat de begeleiding rantsoenen instelt. Na het Marokkaanse Fès is het gedaan met de supermarkten en moeten Sil, Annemiek, Marc en Margreet op zoek naar winkeltjes en stalletjes om voldoende voedsel te kunnen inslaan voor een groep fietsers die dagelijks een topprestatie levert.
’s Morgens komt het Afrikaanse leven langzaam op gang. Allerlei geuren komen de groep fietsers tegemoet en de pas ontwaakte kleuren zijn nog vers. Dwars door de savanne met allerlei bijzondere vogels en enthousiaste mensen. ’s Avonds kamperen op een prachtige plek, waar herders de fietsers komen verrassen met sinaasappelen. Een wonderbaarlijke wereld!
Op een binnenplaats ergens in Mali bereiden vijftien vrouwen een feestmaal voor – grote kookpotten met fikse stukken vlees, rijst en groenten staan op het houtvuur te pruttelen – gevolgd door een ritmisch dansfestijn dat voortduurt tot laat in de avond.
En, ten slotte, met de Unimog voorop en de truck als afsluiter, wordt de droom werkelijkheid: de monstertocht Bolsward – Accra zit er op! Een omhelzing, een tweede en dan chaos!
Over de 11.000 kilometer lange tocht is dit bijzonder boek samengesteld met boeiende dagverslagen van de deelnemers en prachtige foto’s. [meer info/bestellen]

Vogelgids Ghana

Vogelgids Ghana - birds of Ghana  Helm field guides
Ghana - birds of Ghana Helm field guides (Engels) € 39.50

Ghana is one of the most accessible countries in Western Africa and is rapidly becoming a top tourist destination. This dedicated country field guide uses illustrations from the acclaimed Birds of Western Africa, which have been recomposed into a new set of plates, with new text and maps specific to Ghana. The result is a compact and up-to-date guide to all the birds of Ghana, and neighbouring Togo.

The guide covers 758 species, including all residents, migrants and vagrants, contains almost 2000 colour illustrations and distribution maps for every species. [meer info/bestellen]

Woordenboek / taalgids Ghana

Wordenboek Twi für Ghana  Reise Know How
Wordenboek Twi für Ghana Reise Know How (Duits) € 8.95

Twi (sprich „Tschi“), genauer das Asante-Twi, ist eine Sprache des Kwa-Zweiges der west-sudanesischen Untergruppe der Niger-Kongo Sprachfamilie. Sie wird von ca. 6 Mio. Menschen im westafrikanischen Ghana mit seinen insg. ca. 19 Mio. Einwohnern gesprochen. Der Sprachbereich dieser Hauptsprache erstreckt sich vom Herzstück Ghanas, dem Hochland von Ashanti, bis zu den Sandstränden der Atlantikküste im Süden, wird aber auch in der Voltaregion im Osten und im Grenzgebiet zur Elfenbeinküste gesprochen. Das Asante-Twi unterscheidet sich von den anderen Twi-Sprachen des Landes teilweise nur durch einige Ausdrücke und eine unwesentlich andere Aussprache. [meer info/bestellen]

Reisverslagen Ghana

Online reisverslagen Ghana

Fietsvakantie Ghana - Fietstocht door zuidelijk Ghana
Fietsvakantie Ghana - Ghana is groen, warm, luidruchtig en in de Heer

index