index

8 reisgidsen en landkaarten Kameroen

Geen Kameroen

Reisverslag - Reisverhaal - Knipoog van het Nijlpaard   Frank van Rijn
Reisverslag - Reisverhaal - Knipoog van het Nijlpaard Frank van Rijn € 16.50

Soms is het verzinnen van een pakkende titel voor een reisboek moeilijker dan het maken van de reis zelf. Dat ervoer Frank van Rijn tijdens zijn fietstocht dwars door Afrika, van Dar es Salaam naar Dakar. Op die tocht vertrouwde hij zijn ervaringen kersvers toe aan een paar schoolschriftjes die hij in een winkeltje had gekocht: een pijnlijke klim naar de top van de Kilimanjaro, aanvallen van agressieve tseetseevliegen in Tanzania, kleurrijke ontmoetingen in het uiterst instabiele Zaïre, een malaria-aanval in Kameroen, officiële bezoeken aan gouverneurs en emirs in Nigeria, een wandeling door de dorpen van de Dogon aan de Falaise de Bandiagara... Aldus ontstond, al fietsend, dit boek. Na ruim 10.000 km geploeter over Afrika's zandwegen en keienpaden had Van Rijn in Mali al een fors manuscript bijelkaar gepend, maar nog steeds was hem geen titel te binnen geschoten waar hij tevreden over was. En toen kwam daar op een avond zomaar een nijlpaard langs zwemmen dat het probleem met één enkele knipoog voor hem oploste. Al lezend in deze gedrukte en van vele fraaie kleurenfoto's voorziene Knipoog zult u het gevoel hebben zelf met de auteur mee te ploeteren op zijn avontuurlijke reis.

"... 's Avonds, ontspannen gezeten aan de oever van de rivier, zie ik in het rode licht van de ondergaande zon drie nijlpaarden in het water bewegen. Ze komen juist met hun ogen en een stukje van hun neus boven het water uit. Zo nu en dan verdwijnt er een helemaal onder water om even later iets verderop weer op te duiken. In de betoverende rode gloed op het water zie ik een van de dieren heel even een oog sluiten. Heel even maar, dan is de glinstering van het oog weer terug. Gaf dat nijlpaard mij nu een knipoog of verbeeldde ik me dat? Dan, even plotseling en geruisloos als de zon achter de horizon is gezakt, is de hippo verdwenen..." [meer info/bestellen]

Reisgids Kameroen

Reisgids Cameroon - Kameroen   Bradt
Cameroon - Kameroen Bradt (Engels) € 23.95

Voor vele landen net zo goed, zo niet beter dan de Planet. Beduidend soberder uitgevoerd, maar ook met veel informatie voor backpackers en met veel kaartmateriaal. Een aanrader!

With ancient chiefdoms tucked between terraced fields and volcanic mountains, Mount Cameroon - Africa's highest peak - Cameroon has no shortage of attractions. This book contains essential information on nature, culture and staying healthy as well as practical details like getting around and accommodation options in the city and countryside.

With ancient chiefdoms tucked between terraced fields and volcanic mountains, Mount Cameroon - Africa's highest peak, the impressive Waza National Park with its herds of elephants, and the coast's sleepy palm-fringed beaches, Cameroon has no shortage of attractions, yet it somehow fails to be a tourist haunt. The only full-length, English-language guide, this book contains essential information on nature, culture and staying healthy plus practical details like getting around and accommodation options in the city and countryside. It includes details of wildlife and bird sites, ancient tribal kingdoms, colourful trading towns, 'pygmy' hunting camps and even where to see the endangered lowland gorilla. [meer info/bestellen]

Reisgids Kamerun - Kameroen   Reise Know How   Werner Gartung
Kamerun - Kameroen Reise Know How Werner Gartung (Duits) € 26.90

Reisgids Marokko van uitgeverij Reise Know-How is een duitstalige praktische reisgids voor alle leeftijden, boordevol informatie over accommodatie van budget tot luxe, vervoer en plaatsbeschrijvingen kenmerk : brede cultuur en achtergrondinformatie, bondig geschreven.

Afrika im Kleinformat: Kamerun ist ein Schmelztiegel von Völkern und Kulturen. Das Land erstreckt sich vom Atlantik über weite Savannen und felsige Bergketten bis zum Tschadsee. Der Mt. Cameroon gehört schon zum englischsprachigen Südwesten, eine vulkanische Region mit schwarzen Stränden bei Limbe und Königreichen der Bamileké. Kribi am Atlantik wird von 30 km langen Sandstränden gesäumt. Kamerun erscheint mit traditionellen Dörfern, urwüchsigen Märkten und wildreichen Nationalparks wie Afrika wie aus dem Bilderbuch.

In der deutschen Kolonialzeit wurde die gute Infrastruktur des Landes begründet. Man reist sicher und kommt auch individuell gut voran. Die Menschen sind freundlich und von beispielhafter religiöser Toleranz. Unterkünfte findet man überall – oft auch versteckte Lodges und komfortable Hotels, die garantiert Erholung nach einer Rundreise durch das kontrastreiche, kulturell so vielfältige Land bieten.

Der Autor hat in den letzten 30 Jahren immer wieder Kamerun bereist und war für diesen Reiseführer wochenlang im ganzen Land unterwegs. Er entdeckte viel Neues und kaum Bekanntes. Das ist ebenso in den Reiseführer integriert wie viele praktische Tipps, eine brandaktuelle Auswahl von Hotels, Restaurants und viele anderen Informationen. [meer info/bestellen]

Reisgids Landenreeks Kameroen   K.I.T.
Landenreeks Kameroen K.I.T. € 19.50

Kameroen is Afrika in het miniatuur. Maar liefst drie koloniale machten drukten er hun stempel op. Het land kent zeer uiteenlopende klimatologische omstandigheden, heeft een etnisch en religieus uiterst gevarieerde bevolking en noemt zich een meerpartijendemocratie maar is feitelijk een dictatuur. Kameroen heeft veel potentie, maar zakte in de afgelopen decennia af van de status van midden - inkomensland tot arm land met hoge schulden. Nu de economische groei aantrekt, staat Kameroen voor de uitdaging de snel groeiende bevolking daarvan eindelijk mee te laten profiteren.

De Landenreeks is de betrouwbare bron van informatie over meer dan zestig landen in de wereld. De Landenreeks geeft een toegankelijk beeld van waar het in een land nu werkelijk om draait. Zonder in clichés te vervallen, schetst de reeks het gewone en het bijzondere van een land, en legt ook het karakteristieke van zijn bevolking bloot. Grensverleggend en onmisbaar. [meer info/bestellen]

Reisverhaal Kameroen

Reisverhaal Stikvallei   Frank Westerman   Frank Westerman
Stikvallei Frank Westerman Frank Westerman € 19.90

In zijn boek Stikvallei (nov 2013) vertelt Frank Westerman over een gebeurtenis in Noordwest-Kameroen. 21 Augustus 1986. ‘s Avonds bij nieuwe maan sterven alle mensen en dieren in de vallei uit. Kippen, bavianen, zeboes en vogels vallen dood neer in het gras – net als tweeduizend mannen, vrouwen en kinderen. Ze hebben nog geprobeerd hun kleren van het lijf te scheuren. Schade is er niet; hutten en palmen staan er onaangeroerd bij. Dat zijn de feiten. Maar wat is er gebeurd?

Stikvallei ontleedt elk facet van deze massale, raadselachtige sterfte – in een thrillerachtig verhaal dat uitwaaiert tot IJsland en Hawaï. Met precisie en verbeeldingskracht legt Frank Westerman drie lagen van de waarheid bloot, waardoor het zicht op het mysterie telkens kantelt.

Frank Westerman neemt u mee door het woud van verhalen dat in vijfentwintig jaar uit de compost van de feiten is opgeschoten. Welke woorden en beelden hebben zich aan de feiten gehecht en hoe zijn die uitgegroeid tot mythes? Hoe ontstaan verhalen? [meer info/bestellen]

index