index

6 reisgidsen en landkaarten Soedan

Landkaarten Soedan

Sudan - Soedan Reise Know How (Engels) € 9.90

Tweetalige kaart (Engels en Duits). Door ingetekende lengte- en breedtegraden is het gebruik van GPS mogelijk. Met hoogtelijnen. Gedrukt op water- en scheurvast papier!

Ausstattung: Format: ca. 70x100 cm, 2-seitig, Material: PolyArt (reiß- und wasserfest, beschreibbar), Schutzhülle

Dieser Titel erscheint in der Landkartenserie world mapping project™ bei Reise Know-How. Kennzeichnend ist die hochwertige, klare und moderne kartografische Darstellung.

– Höhenlinien mit Höhenangaben
– Farbige Höhenschichten
– Klassifiziertes Straßennetz mit Entfernungsangaben
– Sehenswürdigkeiten
– Ausführlicher Ortsindex

– GPS-Tauglichkeit durch Längen- und Breitengrade

– Viersprachige Legende (Deutsch, Englisch, Franz., Spanisch) ... [meer info]

Wegenkaart - landkaart Sudan Soedan ITMB (Engels) € 10.50

Een degelijke kaart met aanduidingen van o.a. nationale parken, vliegveld, benzinepomp, dirt-roads en kleine plattegrond van hoofdstad. Als overzichtskaart goed te gebruiken.

This latest edition comes out at a time when a good map of the largest country in Africa needs a good map the most. Sudan is not a country with an improving infrastructure, nor is it one of the safest countries for travellers. However, its position in Africa makes it pivotal to the politics and ethnicity of much of northeastern Africa, and its importance can be gauged by the fact that this ITMB title is already into its third edition. It is one of the most difficult countries in the world to map, simply because so much of it is difficult to enter. We wish to dedicate this map to those brave souls who continue to provide food and medical support for all the peoples of Sudan – the humanitarians, whose contributions have made this map possible.

Legend Includes:
Roads by classification, international and national airports, international and provincial boundaries, ports, rivers, lakes, wells, parks, museums, gas stations, points of interests, archeological sites, churches, mosques, campsites, hotels, and more.
... [meer info]

Reisgidsen Soedan

Reisgids Sudan - Soedan : Bradt Guide :
Sudan - Soedan Bradt Guide (Engels) € 23.95

Er bestaat geen Lonely Planet van Sudan. Daarom vermelden wij de enige goede gids van Sudan, die van Bradt Guides. Voor Afrikaanse landen net zo goed, zo niet beter dan de Planet. Beduidend soberder uitgevoerd, maar ook met veel informatie voor backpackers en met veel kaartmateriaal. Een aanrader!

Bradt:
Much has changed in Sudan since the first edition of this guidebook was published in 2005. Following the peace agreement that ended the civil war of 1983–2005, southern Sudan is newly accessible to adventurous travellers. Bradt's Sudan continues to be the only guidebook dedicated to this emerging destination. This new edition offers full coverage of the southern towns of Juba, Malakal, Wau and Rumbek, and provides information on recently demined driving routes. It also details the increasing hotel and restaurant options in Khartoum, and Sudan's developing wildlife tourism.

• The Bradt guide continues to be the only guidebook that focuses solely on Sudan, a destination with growing tourist appeal • This second edition offers detailed coverage of southern Sudan, which is newly accessible to visitors

• Coverage of recently demined overland routes, plus new information on the improved access to the Nuba Mountains

• Full details of the many new guesthouses and restaurants in Khartoum

• New information on Sudan’s emerging wildife tourism destinations
... [meer info]

Reisgids landenreeks Sudan : KIT Publishers :
landenreeks Sudan KIT Publishers € 14.50

Elk boek in de Landenreeks beschrijft in 80 bladzijden gedetailleerd geschiedenis, politiek, samenleving, geografie, cultuur, natuur en milieu en, uiteraard, de mensen zelf. Sfeervolle verhalen over het dagelijks leven in de stad en op het platteland vullen zakelijke informatie aan. Achterin vindt u honderden feiten, cijfers en tal van extra's handig bij elkaar. Tot slot maken een uitklapbare landkaart, die u kunt bekijken terwijl u leest, een literatuur- plus adressenlijst en de prachtige foto's en kaarten elk boek compleet.

Sudan is in potentie een rijk land. Dit grootste land van Afrika zou de graanschuur van de regio kunnen zijn. Ook bezit het rijke reserves aan olie. Toch denkt iedereen bij Sudan voornamelijk aan de gewelddadige conflicten die het land al decennialang teisteren. De botsingen voer het water van de Nijl, de verdeling van de oliegelden en de strijd om goede landbouwgrond worden verergerd door etnische en religieuze tegenstellingen. Achtereenvolgende militaire regeringen, met een moslimradicaal gedachtegoed, slaagden er niet in vrede en vooruitgang te brengen. De vredesovereenkomst uit 2005 tussen de regering in Khartoum en de rebellen in het zuiden is een stap voorwaarts. Maar op andere plaatsen in het land gaat het geweld verder. Wat Sudan vooral nodig lijkt te hebben is een nieuwe generatie leiders, die het land daadwerkelijk uit het moeras van onderdrukking en oorlog kunnen trekken.

Jos van Beurden heeft zich als journalist en publicist gespecialiseerd in de Hoorn van Afrika. Vanaf 1985 bezocht hij Sudan vele malen; zijn reizen brachten hem onder meer in de gebieden van de Dinka, Nuer en Topaza in het zuiden, in Darfur en in oostelijk Sudan. ... [meer info]

Reisverhalen en reisromans Soedan

Reisverhaal Dwars door Soedan, Vriendelijke schurken staat aan de Nijl - Sudan : Gerbert van der Aa :
Dwars door Soedan, Vriendelijke schurken staat aan de Nijl - Sudan Gerbert van der Aa € 17.95

Sinds 1983 is de sharia er van kracht. En tussen 1991 en 1996 werkte Osama bin Laden er aan de oprichting van Al-Qaeda. De hoofddoek is verplicht, alcohol is verboden. Soedan wordt als terroristenstaat met de nek aangekeken. VN-gezant Jan Pronk moest op last van het regime vertrekken.
Het grootste land van Afrika tuimelt bijna onafgebroken van de ene burgeroorlog in de andere: moslims tegen christenen, lichtgekleurde Arabieren tegen zwarte Afrikanen, nomaden tegen boeren. Nadat het zuiden decennialang het toneel was van een bloedige oorlog, woeden nu in de westelijke regio Darfur hevige gevechten. Honderdduizenden doden vallen te betreuren, miljoenen mensen zijn op drift geraakt. ... [meer info]

Wat is de Wat? : Dave Eggers :
Wat is de Wat? Dave Eggers (engels) € 13.75

Wat is de Wat is het verhaal van Valentino Achak Deng, een jongen die een vluchteling wordt in het door oorlog verscheurde Zuid-Soedan. Zijn reis, van bijna bijbelse proporties, brengt hem in contact met vijandelijke soldaten, rebellen, hyena’s en leeuwen, ziekte en hongersnood, en de dodelijke murahaleen – dezelfden die op dit moment Darfoer teisteren. Het biedt een onthullend en ontluisterend portret van een land in staat van bloedige oorlog, en van een jongen die van de ene in de andere onwerkelijke situatie wordt gekatapulteerd. Wat is de Wat is spraakmakend, opwindend en herhaaldelijk hartverscheurend – een onmisbaar boek. ... [meer info]

Reisverslagen Soedan

Online reisverslagen Soedan

De Nijl Expres - Door de woestijn van Khartoem naar Caïro

index